Antoinettes Yoga GardenFör några veckor sedan var jag vidareutbildning i yinyoga. Yoga har varit en del av mitt i nära 20 år, jag har aldrig varit en heltidsyogi, men yogan är ändå en viktig del av mitt välbefinnande. För några år sedan började min man på yoga och gick då hos en lärare som brukade köra yinyoga, och vi började också köra yin hemma. För er som ännu inte upptäckt Yogaglo kan jag varmt rekommendera dem! Yogaglo är en webbtjänst där du har tillgång till riktigt bra yogalärare och pass i alla olika yogaformer. Fördelen är att deras filtreringsfunktion gör det möjligt att hitta precis vad du är ute efter och de har allt från 10 minuter långa pass till 90 minuters pass. En svensk motsvarighet är Yogobe, som jag ännu inte själv har provat.

Min faschination för yin växte och jag kände att jag behövde få grotta ner mig i yinyogans värld. Så för 1,5 år sedan gick jag yin modul 1 för Ulrica Norberg och nu för ett par veckor sedan var dag dags för modul 2.

Så vad är yinyoga?

Yin är en av de lugnaste yogaformerna som inte handlar om att få en tuff träning och jobba muskulärt. Istället handlar passet om att genom att i (främst) sittande och liggande positioner jobba med bindväven. Genom att inte gå för djupt i positionerna och genom att hålla positionerna längre 3-5 minuter ger vi kroppen möjlighet att släppa på spänningar och ger oss ett utrymme att utforska tankemönster och reaktioner. En stund att stanna upp, lyssna inåt utan förväntningar på hur saker och ting ska vara. En möjlighet att lära sig mer om dig själv, helt enkelt, samtidigt som du rent fysiskt förbättrar dina möjligheter att leva gott länge. Vi behöver nämligen en smidig bindväv, den håller oss ung!

Vill du prova Yinyoga?

Vill du prova yinyoga kör jag yoga på söndagar 17.00 på Danceconnection. Jag har också återkommande yogalördagar där vi kör ett längre pass på ca 1,5 timme, och jag föreläser om kost, hälsa och yoga 30 minuter. Ni får med er en grön smoothie eller ett annat hälsosamt mellanmål. Datum för yogalördagarna är 14/2 och 14/3. Jag varvar yinoga och restorative yoga. Vill du veta vad jag kör varje gång är du välkommen att kontakta mig!

Foto av @robnas CC BY 2.0