
Foto: @muyyum CC BY-NC-ND 2.0
För ett tag sedan hörde jag talas om en studie som hade jämfört ingefära med en av de vanligaste diabetesmedicinerna i USA. Studien kom fram till att ingefära fungerade bättre än diabetesmedicinen och det handlade inte om några jättestora doser av ingefära, ca 1-2 cm, dvs ungefär som en tumnagel. Så har du diabetes, bör du definitivt äta ingefära.
Många fördelar med ingefära
Att reglera blodsocker är inte den enda fördelen med ingefära, utan den stöttar matsmältning, är antiinflammatorisk, stödjer ämnesomsättning, dämpar illamående med mera. Så min rekommendation är att alla bör äta ingefära, i princip dagligen! Du kan göra te på färsk ingefära, ha den i smoothies och juicer eller så klart i matlagning. Du kan också ta den som en shot med lite pressad citron. Såhär i förkylningstider är den fantastisk då den lindrar förkylningen.
Så nästa gång du är i affären, glöm inte att lägga ner ingefära i din varukorg!
Ett tips! När du skriver om diabetes skriv gärna om det är typ 1 eller 2. En diabetiker med d1 kan aldrig ersätta sin medicin (insulin) med något annat. För en d2 ser läget såklart annorlunda ut. /Therese med en d1 dotter som tröttnat på ihopblandning av d1 och d2 i media
Hej Therese!
Absolut, det var slarvigt av mig, rättar till det. Det framgår dock av studien jag länkat till.