Jag får ofta höra att jag har mycket energi, och folk undrar hur jag hinner med allt jag pysslar med. Som gruppträningsinstruktör får jag också ofta höra från kunderna att jag har mycket energi Jag har aldrig riktigt kunnat förlika mig med den bilden, att jag skulle vara en duracellkanin, eller på något sätt få mer gjort än andra. Samtidigt som jag inser att jag kanske har fler bollar i luften än många andra. Så varifrån kommer all den här energin? En del tror jag är medfött, jag kom nog till detta livet med en rastlöshet och behov av att få uttrycka mig kreativt som gör att jag har behov att pyssla med många saker parallellt. En del handlar om att prioritera, jag är ingen pedant och jag prioriterar bort perfekt ordning och ett städat hem för att kunna ha möjligheten att få göra alla de saker som jag älskar.  Och en del är just det; att jag gör saker som ger mig påfyllning, energi, stimulans och välbefinnande. Att göra det du älskar och det du brinner för är något jag unnar alla! Och minst lika viktigt är att hitta tid för återhämtning, att inte göra någonting, att ligga i soffan och pilla sig i naveln, och att spendera tid med sig själv är otroligt viktigt för mig.

297242_233662060025712_509363883_n

Den sista biten är det jag äter, kosten har gjort så otroligt mycket både vad det gäller energi, men en annan intressant sak är att det är inte förrän jag började äta så som jag äter nu som jag fick modet att börja realisera saker som jag tidigare drömt om. Det är som att kosten gav mig styrkan att börja leva min dröm. Som att allt skräp som jag tidigare stoppat i mig dämpade och tryckte undan min inre röst. Samtidigt som jag har massor av energi är jag också mer balanserad och centrerad än tidigare, lugnare.  Att äta ren, oprocessad och ekologisk mat är nyckeln och motorn till att andra andra aspekter i livet. Låter det flummigt? Ja, jag hade aldrig kunnat tro att så mycket positivt skulle komma till mig av att bara ändra kosten. Saken är den att vi ofta inte vet hur dåligt vi egentligen mår innan vi gör en förändring.

Januari brukar vara en tid då många söker förändring, nyårslöften ska infrias, beachformen ska hittas. Vill du hitta mer energi och hälsa genom kosten, men vet inte hur du ska komma igång? Kolla in mina matlagningskurser! Den som kommer nu närmast har temat “rawfood, groddat och syrat” och går av stapeln 31/1. Ett annat sätt kan vara att boka kostkonsultation, då får du individuellt anpassade råd, recept och tips.